Franse Romance in Metaalkathedraal

Concert Ensemble des Amis

Dit prachtige Franse programma is samengesteld door harpiste Saskia die al jaren van plan was deze stukken een keer uit te voeren samen met haar vrienden. Het zijn bijzondere werken met de harp in de hoofdrol en een grote klus om in te studeren! Als fluitiste ben ik erg blij tot deze vriendenclub van musici te behoren. We speelden allemaal al veel vaker samen in de grote orkesten maar nooit in eerder in deze formatie behalve bij het concert in Bunnik dat we in oktober al gaven. We verheugen ons erop het programma nog een keer in de Meern uit te voeren.
Het kwintet van Marcel Tournier (1879) is onbekend maar heel mooi en voor ons een geweldige nieuwe ontdekking. Tournier was in zijn tijd zelf een bekende harpist en docent aan het conservatorium. Marcel Grandjany (1891) was ook harpist en leerling aan het Parijse conservatorium van een beroemde leerling van Tournier en ontmoette zelf ook Ravel. Het Introduction et Allegro van Ravel werd voor het eerst uitgevoerd in Parijs in 1907 met als fluitist de componist (!) Philippe Gaubert, die op zijn beurt weer veel fluitmuziek schreef. Het septet van Debussy is een prachtig stuk. We hopen iedereen weer te zien in de Metaalkathedraal en na afloop een glaasje wijn te drinken!