Kinderconcert

Op 4 oktober gaven we ons eerste Kinderconcert in de Brede School het Zand. Gadze speelde als eerste een stuk van Alan Ridout en Inki vertelde het verhaal van Ferdinand. Het ging over het stiertje Ferdinand dat niet wil vechten in de arena van Madrid maar veel liever aan de bloemetjes ruikt en onder de kurkeik ligt. De kinderen en ook de ouders luisterden aandachtig!

Het tweede stuk werd gespeeld door Inki (viool), Gadze (cello) en Herman ( clavecimbel). Zij speelden de Sonata Representativa van Biber ( 1644-1704). Er werden in het stuk allerlei dieren uitgebeeld zoals, kippen, hanen, een poes en nog meer! Susanna vertelde hierbij het verhaal over een jongen die in Barokland terecht komt.

Om even te ontspannen tussendoor had Herman een paar leuke vragen voor de kinderen. Er werd druk nagedacht over vragen zoals: met welke haren zijn de strijkstokken van Inki en Gadze gemaakt?

Als laatste het bekende verhaal ‘ De keizer en de nachtegaal’. Herman was hier de verteller en nu speelde Susanna ook op de fluit mee. De muziek: ‘De nachtegaal’ van Antonio Caldara (1670-1736). De jongens vonden het verhaal van Ferdinand het leukst en de meisjes de Nachtegaal.

Na afloop werd er nog flink uitgeprobeerd op alle instrumenten!

 

[button link=”http://muziekindemeern.nl/gallery/kinderconcert/” type=”type-1-3″ size=”large” ]Bekijk de foto’s[/button]