Morgen het Concert!

Een geslaagde repetitiedag vandaag (11 april) in het Vereenigingsgebouw met het projectorkest L’Rijn en het Kamerorkest van Muziek in de Meern.

Sowieso al een heel leuk gezicht om alle musici met instrumenten op de rug te zien aan komen lopen of fietsen.

De ochtendrepetitie met het Kamerorkest was kort maar krachtig. Alle stukken zijn grondig doorgewerkt en mezzosopraan Wilke te Brummelstroete was helemaal in haar element in haar aria over Berenice. Het orkest liet zich meeslepen…

Na de pauze kwam het projectorkest binnen en volgde de eerste kennismaking tussen beide spelersgroepen. Het projectorkest dat bestaat uit amateurs werd vandaag versterkt door de professionals en er volgde een hele rits aan nieuwe ontmoetingen! Elke strijker uit het projectorkest kreeg een nieuwe collega aan zijn lessenaar. Er was niet veel tijd om te praten want er moest worden gerepeteerd… Herman gaf het orkest tussendoor af en toe 3 minuten de tijd om even te overleggen.

Het resultaat van de samenvoeging was een golf van klanken; de blazers moesten even wennen aan de nieuwe situatie, maar de hoornisten waren blij dat ze wat meer voluit konden spelen.

De orkestleden viel het op hoe blij Herman eruit zag!

Iedereen vond het erg gezellig. Morgen is het concert, dus het wordt een spannende dag…!