Een sprookjesachtig decor

Op 27 mei vond het evenement ‘Zingende Beelden 2018’ plaats.

Samen met Dansatelier 42, choreografe Minke Elisa Brands, dansers Thami Joe Fischer en Anastasia Kostner speelden wij met het orkest van Muziek in de Meern de voorstelling ‘Bauke en Belle’ in en om de Woodchapel van het Máximapark.

De repetitie in de brandende zon was even een opgave en voor de dansers bijna niet vol te houden. Het orkest kon zich nog net in het stukje schaduw van de Woodchapel verschuilen door met de rug naar de dansers te gaan zitten, op de trompettist, paukenist en hoornspeelsters na die wanhopig om een flesje zonnebrand riepen.

De dag van de voorstellingen was het nog steeds warm maar enigszins bewolkt, met een buitje in de loop van de dag. Waar het orkest zich comfortabel onder het dak kon terugtrekken, dansten de dansers onder alle omstandigheden gewoon door. Thami beklom de Woodchapel als een klimrek en duikelde vrolijk tussen de orkestleden en instrumenten naar beneden om zijn entrée in de voorstelling te maken, Anastasia kwam vanaf het bruggetje verderop dansend aan rennen en de kikkers kwaakten luidkeels mee met het spelende orkest. Aan de achterkant van de Woodchapel zagen we het publiek aankomen lopen dat door ons aan het einde van de voorstelling weer werd uitgezwaaid aan de voorkant waar ze op weg gingen naar de volgende locatie.

Een sprookjesachtig decor voor deze dagen met een geweldig leuk team van mensen, bedankt allemaal voor de fijne samenwerking!