Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Carmen | de Gelderlandfabriek

januari 6 @ 15:00 - 16:00

Kaartverkoop Gelderlandfabriek | 6 januari

 

Op 6 januari kun je een uniek Nieuwjaarsconcert meemaken in de Gelderlandfabriek. Speciaal voor deze gelegenheid werd de opera ‘Carmen’ van Georges Bizet bewerkt door componist/arrangeur Bob Zimmerman, (onder andere componist van de filmmuziek voor ‘De Dirigent’).

Deze beroemde opera is gearrangeerd door de componist Bob Zimmerman (bekend van o.a. de film ‘De Dirigent’) voor drie zangers en kamerorkest. Tamar Niamut is een van de bedenkers van deze verkorte versie van de beroemde opera en ze maakte samen met de andere zangers een eigentijdse en aansprekende versie van deze klassieker. Er is geen decor, alleen één achtergrondscherm waarop foto’s van Sevilla worden geprojecteerd en korte teksten die het verloop van de handeling samenvatten. Op de grond ligt een kring van rozenblaadjes, een stierenhuid en wat sigaretten, die de arena en een sigarettenfabriek symboliseren.

Tenor Jeroen de Vaal is de ongelukkige politieman Don José, die valt voor de wilde zigeunerin Carmen; bariton Bas Kuijlenburg speelt een dubbelrol als Zuniga, de barse superieur van José, en Escamillo, de trotse stierenvechter, die verliefd wordt op Carmen. Tamar Niamut is een mooie en mooi zingende vurige vrouw, die de mannen uitdaagt totdat zij aan het einde wordt doodgestoken door José, degene die het meest van haar houdt.

Na het concert is er de gelegenheid met musici, zangers en publiek toasten op het nieuwe jaar.

Deze productie kan gerealiseerd worden dankzij bijdragen van de volgende fondsen

Gegevens

Datum:
januari 6
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.degelderlandfabriek.nl/events/event/muziek-opera-carmen/

Organisator

Locatie

Gegevens

Datum:
januari 6
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.degelderlandfabriek.nl/events/event/muziek-opera-carmen/

Organisator

Locatie